BONATURA je porodična firma sa sjedištem u Tešnju, Bosna i Hercegovina i osnovana je 2016. godine s ciljem da bogate i netaknute prirodne resurse Bosne i Hercegovine učini dostupnim evropskom i domaćem tržištu. Naše glavne aktivnosti obuhvataju sakupljanje, otkup, obradu i izvoz biljnih sirovina.

Budući da su naši korijeni porijeklom iz Bosne, možemo osigurati blisku saradnju sa lokalnim sakupljačima i dobavljačima i lično se brinuti o kvalitetu proizvoda i uslovima na terenu.

Održivost i čuvanje naših prirodnih resursa ključni su aspekti Bonature. Sa 7 stalno zaposlenih radnica i radnika, mnogobrojnim kooperantima i senzonskim radnicima diljem BiH, firma osigurava veliki broj radnih mjesta.

Upiti se obrađuju u našim prostorijama prema zahtjevima kupaca. Pored odvojenog prostora za prijem robe i skladištenje gotovih proizvoda, naša proizvodna hala od 1500 m² obuhvata različite linije za preradu, uključujući opremu potrebnu za hlađenje, zamrzavanje, sušenje, prosijavanje i sortiranje sirovina.

Za daljnja pitanja budite slobodni da nas kontaktirate.